tiistai 5. maaliskuuta 2019

Katkarapupyörykät

Oikein tosi maukkaita kalapuikkoja pyörykkämuodossa. Tykkäsin kovasti. Cayennenpippuria laitoin ihan tosi vähän, ja se maustoi pyörykät juuri sopivasti. Kaveriksi laitoin perinteistä perunamuusia.



Ainekset:
250 g ruodotonta seitifilettä
750 g kuorittuja katkarapuja
1 kananmuna
ripaus cayennenpippuria
suolaa
1 nippu kevätsipulia
50 g jogurttilimppua

Soseuta kala ja puolet katkaravuista massaksi. Jos katkaravut ovat kovin suuria, pilko loput suurehkoiksi paloiksi. Silppua kevätsipulit.

Mausta kala-katkarapumassa cayennenpippurilla ja suolalla. Lisää kevätsipuli, paloitellut katkaravut ja kananmuna. Muotoile pyöryköiksi ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

Jauha leipä muruiksi ja pyörittele pullat leivänmuruissa. Paista 180-asteisessa ilmafriteerauslaitteessa n. 15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Jaa että oikein ilmafriteerauslaite... no sellainenhan on jokaisella kotona! Kiitos ja ei kiitos, otetaanpa jokin toinen ohje.

    VastaaPoista
  2. Ilmafriteerauslaite alkaa olla nykyään tosi yleinen. :) Mutta käytännössähän se on oikeastaan vain pienikokoinen kiertoilmauuni, joten ihan yhtä hyvin voi nämäkin pyörykät paistaa vaikka uunissa tai halutessaan pannulla. Minä vaan tykkään kovasti tuosta ilmafriteerauslaitteesta sen helppouden vuoksi, joten tyrkkään aika usein sinne sellaisia ruokia jotka voisi ihan yhtä hyvin valmistaa uunissa tai pannulla.

    VastaaPoista