lauantai 2. maaliskuuta 2019

Uunifetapasta

Vaikken avokadopastaa ihan ensimmäisten joukossa ollutkaan kokeilemassa, niin tämä uunifetapasta pääsi kokeiluun melkoisen pian sen jälkeen kun olin siitä ekan kerran kuullut. Tämäkin oikeastaan lähti nyt yleisön pyynnöstä. Mutta maistettuani olin itsekin hyvin tyytyväinen. Feta hautui uunissa ihanaksi. Tomaatteja olisi mielestäni voinut olla vieläkin enemmän, ja pastaakin olisi sekaan voinut laittaa jonkun verran enempi. Mutta olihan tämä tällaisenaankin aika herkkua. Rinnalle paistoin vielä broilerin rintafileen jokaiselle ruokailijalle ja lorautin hiukan hoisinkastiketta fileiden päälle.



Ainekset:
250 g pastaa
200 g fetaa
½ dl oliiviöljyä
1 punainen chili
500 g kirsikkatomaatteja
mustapippuria
suolaa
Tarjoiluun:
basilikaa

Nosta feta kokonaisena uunivuokaan. Silppua chili ja ripottele silppu fetan päälle. Kaada oliiviöljy vuokaan, fetan päälle ja viereen. Nosta tomaatit vuokaan fetan viereen ja pyörittele ne oliiviöljyssä. Mausta tomaatit suolalla ja mustapippurilla. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa 15 minuuttia. Nosta lämpö 225 asteeseen ja käännä grillivastukset päälle. Nosta vuoka uunin ylätasoon ja paista vielä 10 minuuttia.

Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Nosta feta uunista, riko fetaa hiukan ja sekoita joukkoon pasta. Ripottele päälle basilikanlehdet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti