tiistai 23. huhtikuuta 2019

Hunajainen broileri-sienipiirakka

Maukasta ja pehmeää piirakkaa. Ja pohja oli hiukan normaalista poikkeava, hyvällä tavalla. Broilerin olisi alkuperäisen reseptin mukaan kuulunut olla hunajamarinoitua, mutta en löytänyt kaupasta sopivan kokoista pakettia. Enkä viitsinyt ruveta puljaamaan loppuja broilereita pakastimeen. Niinpä otin marinoimatonta, joka kyllä sopi tähänkin oikein hyvin.



Taikina:
135 g perunahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
½ dl seesaminsiemeniä
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
50 g voita (sulatettuna)
1 ½ dl maitoa
Täyte:
5 dl metsäsieniä
250 g broilerin paistisuikaleita
2 ½ dl ruokakermaa
125 g mozzarellaa
150 g ranskankermaa
1 kananmuna
2 rkl hunajaa
2 tl mango-curry -mausteseosta
1 rkl seesaminsiemeniä

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rasva ja maito. Sekoita tasaiseksi. Voitele 30 cm:n piirakkavuoka ja taputtele taikina jauhotetuin käsin vuokaan.

Kuumenna uuni 175 asteeseen ja valmista täyte. Puhdista, paloittele ja paista sienet kuiviksi. Lisää pannulle broilerisuikaleet ja paista kypsäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä sienet ja broilerit piirakkapohjalle.

Raasta tai kuutioi mozzarella. Sekoita kerma, juustoraaste, ranskankerma, muna, hunaja ja curry keskenään. Kaada seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle seesaminsiemenet. Paista broileri-sienipiirakkaa n. 40 minuuttia, kunnes se saa kauniin värin.

1 kommentti: