tiistai 14. toukokuuta 2019

Bataatti-piimäblinit ja suppilovahverosalaatti

Bataattiblinit olivat ehkä vähän pliisuja. Eivät kumminkaan huonoja. Mutta paras osa tästä ateriasta oli silti suppilovahverosalaatti.



Blinit:
250 g bataattia
2 dl piimää
1 kananmuna
½ dl vehnäjauhoja
1 dl tattarijauhoja
½ tl suolaa
Suppilovahverosalaatti:
5 g Flora kokin salaisuus –paistorasvaa
100 g suppilovahveroita (pakasteesta)
suolaa
mustapippuria
1 pieni punasipuli
½ tl kuivattua timjamia
100 g kermaviiliä
1 rkl kapriksia
Paistamiseen:
2 rkl voita

Kuori ja keitä bataatti kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta. Lisää joukkoon piimä, muna, vehnäjauhot, tattarijauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan turvota vähintään 15 minuuttia huoneenlämmössä.

Pilko suppilovahverot ja paista niitä hetken aikaa rasvassa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuori ja silppua punasipuli ja lisää se kulhoon sienten kanssa. Lisää joukkoon vielä kermaviili ja kaprikset. Mausta timjamilla. Sekoita tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tekeytymään.

Paista bataatti-piimäblinit joko kuumalla blinipannulla tai lettupannulla voissa, noin minuutti per puoli. Tarjoa blinit kuumina metsäsienisalaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti