sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Galettet

Tattarijauhoissa on kyllä ihan omanlaisensa maku. Ja mitä enemmän niitä käyttää, sen paremmalta ne rupeavat maistumaan. Jos ei tattarijauhoja oteta huomioon, tämä oli ihan kuin pekoni-kananmunaleipä. Eli hyvää.



Taikina:
3 ¾ dl vettä
½ tl suolaa
2 ¼ dl tattarijauhoja
Täyte:
3 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
3 siivua juustoa
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
Paistamiseen:
1 rkl voita

Mittaa kulhoon vesi ja suola. Vispaa joukkoon jauhot. Kuumenna paistinpannulla nokare voita. Paista ohukaiset kypsiksi kummaltakin puolelta. Taikinasta tulee 3 ohukaista.

Aseta kypsän ohukaisen päälle siivu kinkkua ja siivu juustoa. Käännä ohukaisen reunoja täytteen päälle ja riko keskelle kananmuna. Mausta suolalla ja pippurilla. Jatka paistamista, kunnes kananmuna on sopivasti hyytynyt ja juusto sulanut. Paista loput ohukaiset samoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti