perjantai 24. toukokuuta 2019

Halloumi-makkarapiirakka

En taaskaan ole päässyt vielä maistamaan. Tein piirakan valmiiksi jo nyt aamulla, ja sitä syödään vastaa iltapalaksi kun lähdemme maalle kyläilemään. Mutta näyttää ja tuoksuu hyvältä! Noita kebab-makkaroita en ole koskaan aiemmin maistanutkaan. Tähän olisi oikeasti kuulunut chorizoa, mutta koska herra 7-v ei oikein tykkää kovasti maustetusta makkarasta niin ajattelin laittaa tähän hiukan miedommilla (toivottavasti) mausteilla varustettua makkaraa.



Pohja:
2 dl mantelijauhoja
2 dl kaurahiutaleita
150 g voita
Täyte:
200 g kebab-makkaraa
100 g halloumia
2 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
100 g gouda-raastetta
1/3 tl mustapippuria
1/3 tl suolaa

Sulata voi pannulla. Sekoita mantelijauhot, kaurahiutaleet ja voisula keskenään. Voitele piirakkavuoka (24 cm). Painele taikina vuokaan ja esipaista 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Kuutioi halloumi. Paista kuutiot kullanruskeiksi samalla pannulla, jolla sulatit voin. Pilko makkara.

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää ruokakerma ja juustoraaste. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää seokseen halloumi- ja makkarakuutiot.

Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja jatka paistamista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti