keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Lammas-kasvistagine

Tämä oli ihanaa. Lambit olivat hautuneet ihanan mureaksi ja kasvikset, kesäkurpitsaa myöten, olivat juuri minun makuuni: pehmeitä ja imeneet itseensä sopivasti mausteita. Suolaa kannattaa töräyttää tosi reilusti. Minä laitoin vähän liian vähän ja jouduin sitä lisäämään omalle lautaselleni. Parempi kai se kumminkin niin päin onkin.



Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl juustokuminaa
2 tl kurkumaa
½ tl muskottipähkinää
½ tl cayennenpippuria
800 g karitsan paahtopaistia
8 dl vettä
½ g sahramia
sormisuolaa
mustapippuria
5 pientä naurista
6 porkkanaa
10 salottisipulia
5 pienehköä kesäkurpitsaa

Kuori ja lohko iso sipuli. Kuutioi lampaanliha. Kuori ja lohko nauriit. Kuori ja paloittele porkkanat kolmeen osaan. Kuori salottisipulit, ja jätä ne kokonaisiksi. Leikkaa kesäkurpitsat kolmeen osaan.

Kuumenna oliiviöljy suuressa kattilassa. Paista sipulinpaloja pari minuuttia. Lisää kaikki mausteet sahramia lukuunottamatta. Lisää lammaskuutiot ja ruskista ne.

Kaada joukkoon sen verran vettä, että lampaanpalat juuri ja juuri peittyvät ja kiehauta. Lisää sahrami, suola ja mustapippuri. Sekoita hyvin. Hauduta kannen alla matalalla keskilämmöllä 3 tuntia.

Lisää nauriit, porkkanat ja salottisipulit. Jatka hauduttamista vielä 45 minuuttia.

Laske kesäkurpitsanpalat varovasti ainesten päälle (älä sekoita). Jatka hauduttamista vielä 30 minuuttia. Tarjoile heti esim. couscousin, riisin tai perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti