perjantai 10. toukokuuta 2019

Maa-artisokkakeitto ja tomaattinen katkarapuraguu

Tässä keitossa oli osaset kohdillaan. Omenasiideristä tuli itse soppaan jännä maku, ja katkarapuraguusta tuli mukavasti sekaan purtavaa. Oikein onnistunut ja hämmästyttävän ruokaisa kokonaisuus.



Keitto:
400 g maa-artisokkaa
2 jauhoista perunaa
6 dl kasvislientä
2 dl omenasiideriä
2 dl ruokakermaa
1 rkl omenaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
Raguu:
50 g maa-artisokkaa
1 tomaatti
1 omena
60 g katkarapuja
1 rkl oliiviöljyä
3 oksaa tilliä
suolaa
mustapippuria

Kuori keiton maa-artisokat ja perunat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Mittaa kattilaan kasvisliemi ja siideri ja keitä palat pehmeiksi. Lisää kerma. Soseuta tasaiseksi. Mausta viinietikalla, suolalla ja pippurilla.

Kuori ja kuutioi raguun maa-artisokat ja omena. Kuutioi tomaatti. Paloittele katkaravut. Kuullota maa-artisokkia, tomaattia, omenaa ja katkarapuja oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla sekä tillillä. Annostele keitto ja raguu lautasille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti