torstai 30. toukokuuta 2019

Rapeakuorinen perunagratiini

Ei tätä nyt rapeakuoriseksi voinut kutsua parhaalla tahdollaankaan. Hyvää silti, mutta ei mitenkään eronnut perusvalkosipuliperunoista.



Ainekset:
10 perunaa
1 rkl voita
4 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 tl kuivattua timjamia
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 ½ dl maitoa
½ tl paprikajauhetta

Kuori perunat ja keitä ne lähes kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja haihduta kosteus.

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla voissa, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Viipaloi perunat ja lado voideltuun uunivuokaan kerros perunaviipaleita. Ripottele pinnalle timjamia, suolaa ja pippuria. Levitä päälle kerros sipuliseosta. Tee toiset kerrokset samoin. Kaada vuokaan maito ja ripottele pinnalle paprikajauhe.

Paista 200-asteisen uunin keskiosassa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti