keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Bataattirieskat

Aamupalaksi bataattirieskoja. Helppotekoisia ja hyviä, mutta bataatin ystävän ei kannata toiveikkaana ajatella saavansa makeita bataattirieskoja. Jos en olisi väristä huomannut, niin en olisi tunnistanut että seassa on bataattia.



Ainekset:
500 g bataattia soseena
1 tl suolaa
175 g ruisjauhoja
130 g vehnäjauhoja

Kuori ja paloittele bataatti. Keitä palat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ja soseuta. Sekoita suola bataattisoseen joukkoon. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Nostele taikinasta kahdella lusikalla nokareita leivinpaperoidulle uunipellille. Painele nokareet jauhotetulla kädellä pieniksi rieskoiksi. Paista rieskoja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Testiin! Minä en juuri välitä makeasta leivästä, siksipä bataatin maun puuttuminen ei haittaa.

    VastaaPoista