sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Dutch baby croque monsieur -täytteellä

Sunnuntaiaamuksi kunnon tuhti aamupala. Alkuperäiseen ohjeeseen olisi kuulunut täytteeseen ranskankerman tilalle majoneesia, mutta ajatuksena se tuntui vähän turhan raskaalta ja niinpä päätin vaihtaa sen ranskankermaan. Yhtään en katunut; ranskankerma sopi tähän tosi hyvin. Ja päälle olisi kuulunut keittää uppomunat, mutta koska tällä hetkellä ei ollut reikäkauhaa saatavilla, en jaksanut ruveta puljaamaan uppomunien kanssa vaan päätin yksinkertaisesti paistaa munat. Sekin toimi oikein loistavasti. Kokonaisuus oli herkullinen.



Pannari:
3 kananmunaa
2 dl huoneenlämpöistä maitoa
2 rkl voita
1 ¼ dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Voiteluun:
1 rkl voita
Täyte:
200 g palvikinkkua
150 g gruyère –juustoa
3 rkl ruohosipulia
150 g ranskankermaa
2 tl sinappia
¼ tl mustapippuria
4 paistettua kananmunaa

Nosta valurautainen paistinpannu (25 cm) uuniin. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Sulata voi. Vatkaa kananmunat vaahdoksi. Kaada joukkoon maito ohuena nauhana, edelleen vatkaten. Lisää voisula. Sekoita joukkoon jauhot, perunajauho, suola ja pippuri.

Ota kuuma paistinpannu uunista ja voitele se voilla. Kaada taikina pannuun ja siirrä pannu takaisin uuniin n. 20 minuutiksi, kunnes pannukakku on paistunut.

Kuutioi kinkku ja raasta juusto. Silppua ruohosipuli. Sekoita täytteen ainekset yhteen. Jätä seos maustumaan siksi aikaa, että teet uppomunat.

Lusikoi täyte pannarille. Nosta päälle paistetut munat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti