perjantai 14. kesäkuuta 2019

Lakkakermahyytelö ja manteli-suklaapitsi

Viimeiset toissakesän lakat menivät tässä. Tänä syksynä täytynee hommata uusia, kun näitä ei saa kaupan pakastealtaasta. Ja kyllä kannatti käyttää viimeiset lakat näihin, olivat aivan ihania!



Ainekset:
50 g valkosuklaata
50 g mantelirouhetta
Kermahyytelö:
1 ½ tl liivatejauhetta
1 ½ rkl kylmää vettä
½ dl lakkalikööriä
125 g lakkoja
1 dl kuohukermaa
1 kananmunaa
¾ dl tomusokeria
Kastike:
125 g lakkoja
1 rkl lakkalikööriä
1 rkl sokeria
Lisäksi:
tuoreita persikoita

Levitä leivinpaperiarkki tasaiselle alustalle, jonka voit siirtää pakastimeen tai jääkaappiin. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikron sulatusteholla. Sekoita joukkoon mantelirouhe. Jaa seos neljäksi keoksi leivinpaperin päälle ja levitä keot n. 12 cm:n pitseiksi. Siirrä pakastimeen tai jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatejauhe turpoamaan veteen. Soseuta lakat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää likööri liivateseokseen ja kuumenna mikrossa, kunnes seos on juoksevaa. Sekoita hyvin.

Vaahdota muna ja tomusokeri. Kaada likööri-liivateseos ohuena nauhana soseutettujen lakkojen joukkoon. Kääntele joukkoon myös muna-sokerivaahto ja kermavaahto. Jaa seos pieniin hyytelövuokiin ja anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli.

Soseuta kastikkeen lakat ja paseeraa seos siivilän läpi. Mausta liköörillä ja sokerilla.

Siirrä suklaa-mantelipitsit lautasille. Kumoa hyytelöt päälle. Koristele lakkakastikkeella ja hedelmillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti