torstai 6. kesäkuuta 2019

Mustikka-mangokakku

Iltateen kanssa syödään vielä synttärikakkua. Tätä en siis ole vielä maistanut, mutta piakkoin kyllä. Yritin tehdä tähän sivulle sellaista hienoa koristelua, jossa pursotetaan kakulle pallonmuotoisia kermavaahtonokareita ja litistetään ne sitten lusikalla. Puolessavälissä kakkua varmistui, että vaahtoa on liian vähän. Niinpä tästä tuli ihan yhtä naurettavan ruma kuin suurimmasta osasta kakkutekeleitäni. Toivottavasti maku korjaa ulkonäön puutteet. *Edit* Herkkua oli, niin kuin arvelinkin. Syötiin neljään pekkaan puolet kakusta kerralla.



Kakkupohja:
3 dl sokeria
5 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
Marinoidut mangokuutiot:
600 g kypsää mangoa
½ dl sitruunamehua
½ dl vettä
½ dl sokeria
1 tl kardemummaa
Rahka-kermavaahto:
6 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
1 dl tomusokeria
Väliin ja koristeeksi:
250 g pensasmustikoita

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauho ja kääntele taikina varovasti nuolijalla tasaiseksi.

Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja siirrä vuoka uuniin. Laske 1 minuutin jälkeen uunin lämpötila 185 asteeseen. Paista n. 25 minuuttia.

Irrota vuoka kakun reunoista ja kumoa kakku niin, että se saa pudota pöydälle n. 30 cm korkeudelta.

Kuori mangot ja kuutioi ne ihan pieniksi paloiksi (tai raasta karkeaksi raasteeksi). Lisää joukkoon sitruunamehu, vesi, sokeri ja kardemumma. Jätä maustumaan muutamaksi tunniksi.

Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Vatkaa vaahtoon nopeasti rahka ja tomusokeri.

Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Nosta alin kakkulevy tarjoiluvadille. Levitä pohjalle puolet mangokuutioista. Jaa kuutiot kakun väleihin niin, että siitä jää hiukan nestettä päällimmäisen kakkulevyn kostutukseen. Levitä raasteen päälle reilun sentin kerros rahka-kermavaahtoa ja ripottele pinnalle mustikoita. Tee toinen kerros samoin. Nosta päällimmäinen kakkulevy kanneksi ja kostuta levy mangokuutioiden nesteellä.

Nosta kakku peitettynä jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi. Levitä ennen tarjoilua loput rahka-kermavaahdosta kakun päälle ja koristele mustikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti