perjantai 21. kesäkuuta 2019

Rokkaava suklaaherkku

Tämä näyttää taas kuvassa melko kaamealta, mutta voin kertoa että se oli tuoreiden, makeiden kotimaisten mansikoiden kanssa nautittuna aivan superhyvää. Ainut mitä muuttaisin jos tekisin tätä uudelleen, ovat nuo pähkinät – maapähkinät ovat mielestäni pähkinöistä ehkä mauttomimpia ja huonoimpia. Mieluummin käyttäisin tässä vaikkapa hiukan paahdettuja hasselpähkinöitä.



Suklaakastike:
½ dl kaakaojauhetta
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl maissitärkkelystä
1 kananmunan keltuainen
4 dl maitoa
Lisäksi:
1 dl kuohukermaa
50 g pieniä vaahtokarkkeja
50 g maapähkinöitä
50 g maitosuklaata
Tarjoiluun:
mansikoita

Sekoita kasarissa kaakaojauhe, sokeri, vaniljasokeri ja maissitärkkelys. Lisää keltuainen ja maito. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes seos hiukan sakenee. Ota kasari liedeltä ja vatkaa kevyesti vielä hetki. Kaada kastike kulhoon ja anna jäähtyä hyvin.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Rouhi maapähkinät ja maitosuklaa. Kääntele suklaakastikkeeseen ensin kermavaahto ja sitten vaahtokarkit ja pähkinä- ja suklaarouheet. Tarjoile tuoreiden mansikoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti