lauantai 6. heinäkuuta 2019

Grillattu karamellibroileri

Minä olen vähän vieroksunut noita luullisia rintaleikkeitä (ja koipia) niiden ”hankaluuden” vuoksi. Olen vuosikaudet ostanut oikeastaan pelkkiä luuttomia ja maustamattomia rintaleikkeitä. Nyt kuitenkin ajattelin ostaa rintaleikkeitä luun kera, kun halusin kokeilla millaisia niistä tulisi pitkään uunissa haudutettuna. Ja voi olla, että lopputuloksen perusteella rupeankin ostamaan näitä aina kun on aikaa pidempiaikaiseen hauduttamiseen. Broilerit olivat tosi maukkaita jo sellaisenaan, ja kastikkeen kera niistä tuli ihan mahtavia.



Ainekset:
1000 g broilerin rintaleikkeitä (luullisia, maustamattomia)
15 dl kanalientä
3 rkl punaista currytahnaa
Karamellikastike:
2 ½ dl broilerien haudutuslientä
2 ½ dl ruokosokeria
¾ dl balsamiviinietikkaa
5 tähtianista
2 kaffirlimetinlehteä
½ dl sitruunamehua
1 punainen chili
1 valkosipulinkynsi
1 ½ tl suolaa

Nosta broilerileikkeet korkealaitaiseen uunivuokaan, johon ne mahtuvat vieri viereen. Mausta liha- tai kanaliemi chilitahnalla. Kaada lientä vuokaan sen verran, että broilerit peittyvät. Kypsennä 150 asteessa n. 3 tuntia. Käännä leikkeitä muutaman kerran kypsymisen aikana.

Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Poista chilistä siemenet ja silppua malto. Mittaa karamellikastikkeen ainekset kattilaan. Keitä 25-30 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes seos on siirappimainen. Poista kastikkeesta tähtianikset ja kaffirlimetinlehdet.

Poista broilereista luu ja nahka. Revi kanat kahdella haarukalla suikaleiksi ja sekoita joukkoon kastike. Grillaa vielä 5 minuuttia 250-asteisen uunin grillivastusten alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti