sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Karitsapasticcio

Tänään oli sellainen päivä, että teki mieli pastaa. Tätä oli tehnyt mieleni kokeilla jo pidemmän aikaa, ja lopputulos oli juuri niin herkullinen kuin reseptin perusteella voi kuvitella.



Ainekset:
500 g penne-pastaa
1 dl Grana Padano –raastetta
100 g fetaa
1 munakoiso
1 rkl oliiviöljyä
Jauhelihakastike:
2 kesäsipulia varsineen
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
400 g karitsan jauhelihaa
1 dl punaviiniä
1 tl kuivattua timjamia
3 laakerinlehteä
2 tl paprikajauhetta
1 tl kanelia
1 tl sormisuolaa
½ tl mustapippuria
800 g kokonaisia tomaatteja (säilyke)
Valkokastike:
50 g voita
¾ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
¼ tl suolaa
½ tl valkopippuria
1 kananmuna

Kuori ja silppua jauhelihakastikkeen sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Kaada pannulle viini. Lisää timjami ja laakerinlehdet. Anna kiehua muutaman minuutin ajan. Lisää loput mausteet ja säilyketomaatit liemineen. Hauduta alhaisella lämmöllä 30 minuuttia.

Kuutioi munakoiso. Kuumenna loput öljyt pannulla ja ruskista munakoisokuutiot. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuumenna maito höyryäväksi. Sulata valkokastikkeen voi toisessa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Kypsennä matalalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää maito vähän kerrallaan, voimakkaasti vatkaten. Sekoita, kunnes kastike sakeutuu. Mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa sekaan kananmuna.

Lado uunivuokaan pasta, lihakastike ja munakoiso. Raasta parmesaani ja murustele feta. Lisää ne muiden ainesten päälle. Kumoa lopuksi sekaan valkokastike. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti