sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Lakka-aprikoosikääretorttu

Muutama päivä sitten teimme retken suolle ja sieltä löytyi jokunen lakka. Ei niin paljon, että niitä olisi viitsinyt ruveta pakastamaan, mutta kumminkin sen verran että halusin tehdä niistä jotain enkä vain ”tuhlata” niitä syömällä sellaisenaan. Tästä kääretorttupohjasta en ihan hirveästi tykännyt. Siitä tuli vähän liian rapea ja kova. Keskeltä hyvä, kun täyte kostutti sen mukavasti, mutta päistä vähän niin kuin olisi keksiä syönyt. Sitä paitsi se halkeili ihan mahdottomasti. Onneksi ei ollut tarkoituskaan tarjoilla tätä millekään vieraille. Mutta seuraavaksi palaan kääretortun kanssa taas siihen pehmeämpään kääretorttupohjaan, johon tulee myös perunajauhoja. Täytteessä aprikoosimarmeladi antoi lakoille kivasti makeutta, mutta ei kuitenkaan peittänyt lakkojen hienoa makua alleen. Tämä siis oli varsin kelvollinen kääretorttu, lievästä kovuudesta ja halkeilusta huolimatta.



Pohja:
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
90 g lakkoja
60 g aprikoosimarmeladia
Lisäksi:
2 rkl sokeria

Vispaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Siivilöi sekaan jauhot ja leivinjauhe. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Paista 280-asteisessa uunissa n. 5 minuuttia.

Levitä pöydälle puhdas leivinpaperi ja ripottele sille 2 rkl sokeria. Nosta kypsä kääretorttulevy sokerin päälle ja irrota varovasti paistopaperi.

Sekoita täytteen ainekset yhteen. Levitä täyte torttulevylle ja rullaa levy pituussuunnassa kääröksi. Kääri leivinpaperi kääretortun ympärille ja nosta jääkaappiin tekeytymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti