lauantai 6. heinäkuuta 2019

Mansikka-passion –murukakku

Iltateelle taas vähän makeaa. Tähän olisi oikeasti kuulunut passionhedelmän tilalle raparperia, mutta unohdin ottaa sitä kaupungista matkaan maalle lähtiessäni (nurinkurista, eikö!). Kaupasta ei raparperia löytynyt, joten ajattelin korvata sen passionhedelmällä. Mansikan määrän lisäsin alkuperäiseen reseptiin nähden 2,5 –kertaiseksi, mutta silti sitä tuntui olevan häviävän vähän. Ihan jees tämä oli, mutta vähän kuivahko ja kaikesta sokerin määrästään huolimatta melko vähäisesti makea. Passionhedelmä oli kiva joukossa, silloin kun sattui sellainen kohta jossa sitä oli. Vaniljakastike oli ihan ehdoton tässä mukana.



Muruseos:
50 g pehmeää voita
1 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
¼ tl kanelia
ripaus muskottipähkinää
Kakkutaikina:
3 kananmunaa
2 ½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g voita sulatettuna
190 g maitorahkaa
1 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
200 g mansikoita
3 passionhedelmää
Tarjoiluun:
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Valmista ensin muruseos. Sekoita kulhossa pehmeä voi ja fariinisokeri. Sekoita keskenään jauhot, kaurahiutaleet, kaneli ja muskottipähkinä ja lisää ne voi-sokeriseokseen. Sekoita murumaiseksi taikinaksi. Laita kulho jääkaappiin.

Vatkaa kananmunat, fariinisokeri ja vaniljasokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää joukkoon voisula, rahka ja maito. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina leivinpaperoituun isoon vuokaan (27*18 cm). Ripottele pinnalle hieman muruseosta. Lisää päälle pilkotut mansikat ja passionhedelmien sisus. Ripottele loput muruseokset kakun päälle.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 50 minuuttia. Tarjoile vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti