lauantai 13. heinäkuuta 2019

Paahtopaistia ja lämmintä sieni-seesamisalaattia

Lähestulkoon viimeiset viime syksyn pakastesienet menivät tässä. Herkkutatteja ja suppilovahveroita (+ sitten niitä kaupan herkkusieniä). Ja olipas herkullista! Lihakin oli tarpeeksi mureaa (ei  nyt ihan suussasulavaa, vaikka ostinkin sen ”takuumurea”na). Tällä kertaa lisukkeena ihan tavallisia keitettyjä perunoita.



Ainekset:
700 g naudan sisäpaistia
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Lisäksi:
400 g sekasieniä
200 g herkkusieniä
1 kesäsipuli varsineen
2 rkl seesaminsiemeniä
50 g majoneesia
1 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1 tl sokeria
½ tl suolaa
1 tl seesamiöljyä
1/3 ruukkua tuoretta tilliä

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Kuivaa lihan pinta. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla.

Kuumenna pannulla voi ja öljy. Paista lihaan kaunis väri pintaan. Älä puhdista pannua. Nosta liha uunivuokaan ja työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari. Paista 150-asteisen uunin keskitasolla, kunnes lämpötila on 60-62 astetta (n. tunnin ajan). Ota paisti uunista ja kääri se folioon vetäytymään.

Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla kellanruskeiksi. Kaada siemenet korkeaan ja kapeaan kulhoon. Lisää majoneesi, riisiviinietikka, soijakastike, sokeri, suola ja seesamiöljy. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Viipaloi herkkusienet. Pilko sekasienet tarvittaessa pienemmiksi. Kuori ja silppua sipuli. Silppua tilli.

Kuullota sienet ja sipuli samalla pannulla, jolla aiemmin paistoit lihan.

Yhdistä seesamimajoneesi ja lämmin sieni-sipuliseos. Levitä seos paahtopaistin pinnalle ennen tarjoilua. Koristele tillillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti