keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Parsakaali-kalkkunarullat

Nämä eivät olleet mitenkään erikoisia tai ihmeellisiä. Oikein kelpo evästä kumminkin. Minä edelleenkin hiukan ehkä vierastan tuota rakuunaa, vaikka olenkin oppinut sitä syömään. Muutama vuosi sitten se oli mielestäni niin kamalaa, etten pystynyt syömään sillä maustettua ruokaa ollenkaan.



Ainekset:
600 g ohuita kalkkunan rintaleikkeitä
250 g parsakaalia
1 kesäsipuli varsineen
1 porkkana
2 rkl voita
3 rkl korppujauhoja
1 nippu persiljaa
suolaa
mustapippuria
2 rkl sherryä
4 dl kanalientä
2 rkl ruokakermaa
1 tl kuivattua rakuunaa

Paloittele parsakaali kukinnoiksi. Kuutioi varsi. Keitä paloja miedosti suolatussa vedessä n. 5 minuuttia. Valuta hyvin. Silppua parsakaali. Kuori ja silppua sipuli ja porkkana. Sekoita kasvikset kulhossa.

Sulata 1 rkl voita paistinpannulla. Lisää kasvikset ja kuullota, kunnes kaikki kosteus on haihtunut. Sekoita joukkoon korppujauhot ja persilja. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta pannu liedeltä.

Levitä kasvistäytettä ohueksi kerrokseksi rintaleikkeiden päälle. Säästä loput kasvikset. Kääri leikkeet rulliksi ja kiinnitä rullat cocktailtikuilla.

Kuumenna 1 rkl voita uunipadassa ja ruskista lihat tasaisesti joka puolelta. Lisää sherry ja kanaliemi. Peitä pata kannella ja paista 175-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Nosta lihat padasta ja pidä lämpimänä. Kaada paistoliemi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemeen loput kasvikset. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kerma. Mausta suolalla, pippurilla ja rakuunalla.

Kaada kastike lihakääröjen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti