lauantai 24. elokuuta 2019

Luumu-ricottajäätelö

Jostain kumman syystä päähäni pälkähti ajatus ricottajäätelöstä. Pitihän se ruveta googlettamaan, tuleeko ricottasta kelvollista jäätelöä. Löytämieni juttujen mukaan kyllä vaan, hyvinkin kelvollista. Ja koska niitä luumuja edelleenkin on paljon ja tulee koko ajan lisää, halusin tehdä nimenomaan luumujäätelöä. Tämä olikin oikein hyvä yhdistelmä. Ricottajäätelöstä tuli paksua ja makeaa, ja kirpeä luumuhilloke oli ihan omiaan siellä seassa. Tosi hyvää, tuon ricottajäden voisi hyvin tulevaisuudessa yhdistää jonkun muunkin hedelmän kanssa.



Ainekset:
2 ½ dl kuohukermaa
100 g sokeria
1 tl vaniljaa myllystä
ripaus suolaa
5 kananmunan keltuaista
80 g hunajaa
500 g ricottaa
Luumutäyte:
500 g luumuja
100 g hillosokeria

Sekoita kattilassa luumut ja sokeri. Kuumenna ja keitä kymmenisen minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Vatkaa keltuaiset kevyesti. Kuumenna yhdessä kerma, vanilja, suola ja sokeri. Sekoittele, kunnes sokeri on sulanut. Kaada kuuma kermaseos keltuaisten sekaan koko ajan vatkaten. Nosta seos takaisin liedelle ja kuumenna sekoitellen, kunnes se on paksuuntunut. Nosta seos kylmävesihauteeseen ja sekoittele, kunnes se on jäähtynyt. Vatkaa sekaan hunaja ja ricotta. Kaada seos kannelliseen astiaan ja nosta jääkaappiin jäähtymään.

Kaada jäätelömassa jäätelökoneeseen ja anna koneen pyöriä puolisen tuntia. Siirrä puolet massasta pakastuksen kestävään astiaan ja levitä sen päälle luumuseos. Levitä loput jäätelömassasta päällimmäiseksi ja pyöräytä massaa muutaman kerran lusikalla niin, että kerrokset sekoittuvat hiukan mutta jäävät kuitenkin erilleen. Nauti heti tai nosta pakastimeen odottamaan tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti