lauantai 17. elokuuta 2019

Marinoidut lammasvartaat

Tänään tuli pitkästä aikaa grillattua. Lambeista tuli aivan ihanan pehmeitä ja mureita. Ja hiiligrillistä tulee kyllä sapuskoihin ihan oma, etelämaalainen arominsa. Vartaiden kanssa syötiin ihan peruspottuja ja lisäksi vielä mango-tsatsikia, joka oli juuri niin hyvää kuin muistinkin sen olevan.



Ainekset:
800 g karitsan paahtopaistia
3 eri väristä paprikaa
2 punasipulia
Marinadi:
2 valkosipulinkynttä
½ dl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl soijakastiketta
½ tl mustapippuria
ripaus cayennepippuria
1 rkl kuivattuja yrttejä (oregano, rosmariini ja timjami)
9 grillivarrasta

Leikkaa liha 2-3 cm kuutioiksi. Huuhdo paprika ja kuori sipulit. Paloittele kummatkin reiluiksi paloiksi.

Kuori ja puserra valkosipulinkynnet kannelliseen kulhoon. Lisää sitruunamehu, öljy, soijakastike ja yrtit. Lisää joukkoon liha-, paprika- ja sipulipalat. Sekoita hyvin ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan, mielellään yön yli.

Pujota ainekset vartaisiin. Grillaa läpikypsäksi ulkogrillissä tai uunin grillivastusten alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti