lauantai 17. elokuuta 2019

Taatelikakku ja dulce de leche -kuorrutus

Ei kannata käyttää 18 cm vuokia. Mulla ei ollut muuta kokoa kahta kappaletta, joten ei ollut paljon vaihtoehtoja kun piti saada pohjat pikaisesti samaan aikaan paistettua. Näin pieneen vuokaan paistettuna kakusta tuli mittasuhteiltaan suorastaan naurettava. Vaikka nykyään kai tällaiset tornikakut taitavat ollakin muodikkaita. Kakun mausta ja koostumuksesta sen sijaan tykkäsin tosi paljon. Se oli sopivan makea olematta liian imelä ja aivan mahtavan kostea ja mehukas. Tiedä sitten, olisiko pohjista tullut ihan yhtä hyviä jos ne olisi paistettu suuremmissa vuoissa. Vai olisivatko kuivuneet turhan paljon.



Ainekset:
250 g kuivattuja taateleita
2 ½ dl vettä
200 g voita
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
150 g ranskankermaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
Kuorrutus:
397 g karamellisoitua kondensoitua maitoa
sormisuolaa

Keitä taateleita ja vettä kattilassa, kunnes taatelit ovat pehmenneet ja hajonneet. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon voi. Sekoita välillä, kunnes voi on sulanut.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele varovasti joukkoon ranskankerma. Siivilöi sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi taateliseos.

Vuoraa kaksi samankokoista irtopohjavuokaa leivinpaperilla ja jaa taikina vuokiin. Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä peitettynä.

Nosta toinen kakkulevy tarjoilualustalle. Levitä levyn pinnalle osa kondensoidusta maidosta. Nosta toinen kakkulevy päälle ja valuta sen pinnalle loput kondensoidusta maidosta. Viimeistele sormisuolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti