lauantai 10. elokuuta 2019

Vadelma-rahkakakku

Tämä kakku on vielä vähän vaiheessa. Alun perin tarkoitukseni oli vähän nopeuttaa sen hyytymistä laittamalla kakku välillä jääkaapin sijaan pakastimeen ja herkutella sillä illalla. Sitten kuulinkin, että meille tulee huomenna vieraita, ja päätinkin jättää kakun kokonaisena huomiselle. Eipä sitten tarvittu nopeutettua hyytymistäkään. Toivottavasti muistan ottaa vielä huomenna kuvan tästä sitten koristeltuna. Mutta nämä kaikki kolme kerrosta erikseen olivat taas niin herkullisia, että odotan tältä kakulta todella paljon. *Edit* Oli muuten ihan mahtava kakku. Jos tätä meinaisi tehdä oikein juhlapöytään, niin liivatetta kannattaisi laittaa hiukan enemmän. Tällaisenaan tämä oli vähän turhan valuvaa. Tosin hiostava keli saattaa myöskin vaikuttaa asiaan omalta osaltaan.



Pohja:
100 g voita
100 g taloussuklaata
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte 1:
1 ½ tl liivatejauhetta
1 ½ rkl kylmää vettä
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
1 tl sitruunamehua
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
Täyte 2:
1 ½ tl liivatejauhetta
1 ½ rkl kylmää vettä
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 kananmunan keltuainen
50 g soseutettuja vadelmia
2 dl kuohukermaa
Koristeluun:
1 kiivi
227 / 140 g säilykeananasta

Sulata pohjan voi ja suklaa yhdessä. Anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe. Lisää suklaa-voiseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina silikonireunaiseen irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Sekoita täytteen 1 liivatejauhe kylmään veteen ja anna turvota viitisen minuuttia. Sekoita yhteen rahka, keltuaiset, sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Kuumenna liivateseosta, kunnes se on juoksevaa. Sekoita liivateseos täytteeseen. Vaahdota kerma ja kääntele sekin täytteeseen.

Levitä ensimmäinen täyte jäähtyneen kakkupohjan päälle ja nosta vuoka vähintään neljäksi tunniksi jääkaappiin. Kun ensimmäinen täyte on sopivasti jähmettynyt, tee toinen kerros.

Soseuta vadelmat haarukalla. Sekoita täytteen 2 liivatejauhe kylmään veteen ja anna turvota viitisen minuuttia. Sekoita yhteen rahka, sokeri, keltuainen ja vadelmasose. Kuumenna liivateseosta, kunnes se on juoksevaa. Sekoita liivateseos täytteeseen. Vaahdota kerma ja kääntele sekin täytteeseen.

Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele kiiviviipaleilla ja ananaspaloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti