maanantai 2. syyskuuta 2019

Karviais-rahkakukko

Maalle suuntautuvan reissun seurauksena mulla on nyt odottamassa käsittelyä 20 l karviaisia, 10 l puolukkaa, 5 l mustaherukkaa ja pari kiloa herkkutatteja. Halusin nyt tehdä jotain ihan ekstrahyvää nimenomaan karviaisista ja googleteltuani päädyin tähän reseptiin. Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty kondensoidun maidon sijaan 1,5 dl kinuskia + 2 dl sokeria. Alkuperäinen kakku oli myös tehty rengaskakkuvuokaan. Se oli mielestäni tosi kiva idea ja olisin sen toteuttanut itsekin, mutta kun ei nyt just sattunut olemaan rengaskakkuvuokaa käsillä. Niinpä leivoin kakun irtopohjavuokaan ja siitä tuli erehdyttävästi pannunalusen näköinen. Jonain päivänä vielä kokeilen tuota rengaskakkuideaa jollain muulla täytteellä, sen verran hämäävän näköinen se oli. Mutta nyt mentiin tällä. Jos tämän kakun leipoisi johonkin juhliin irtopohjavuoassa, sitä pitäisi kyllä jollain lailla koristella. Mutta maku oli todellakin juuri niin hyvä kuin odotinkin. Täyte oli ihanan mehevä ja karviaiset kivan kirpeitä sattumia joukossa. Mielestäni niitä olisi saanut olla enemmänkin, vaikka nyt jo lisäsin niitä alkuperäiseen reseptiin nähden. Niin ja onnistuin vahingossa ostamaan kakun kaveriksi kevytjäätelöä. Kevyttuotteet noin yleisesti ottaen eivät ikinä maistu edes yhtä hyvältä kuin ne vähemmän kevyet sisaruksensa. Mutta tämä Pingviini-kevytjäätelö onnistui yllättämään, se oli oikeasti tosi hyvää. Ja saatanpa hyvinkin ihan maun vuoksi päätyä siihen toistekin, kun tarvitsen vaniljajäätelöä jonkun leivonnaisen kaveriksi.



Pohja:
200 g voita
1 ¾ dl fariinisokeria
5 dl ruisjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeri
Täyte:
250 g maitorahkaa
200 g vaniljarahkaa
200 g kermaviiliä
397 g karamellisoitua kondensoitua maitoa
4 kananmunaa
300 g karviaisia

Sulata pohjan voi ja sekoita joukkoon fariinisokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet voi-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja nosta vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Sekoita täytteen rahkat ja kermaviili. Lisää puolet kondensoidusta maidosta ja sen jälkeen kananmunat. Sekoita hyvin. Sekoita lopuksi varovasti karviaiset taikinaan.

Ota vuoka kylmästä ja kumoa puolet täytteestä vuokaan. Valuta loput kondensoidut maidot täytteen päälle ja sen päälle loput täytteet. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta kakku sitten jäähtymään jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.

Kumoa kakku tarjoilualustalle ja tarjoile esim. vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti