sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Oliivi-jauhelihamureke

Tämä on taas niitä ruokia, jotka näyttävät lähinnä sekasotkulta. Mutta maistuu oikein hyvälle. Murekkeesta tykkään noin ylipäänsä, ja kasviksilla höystettynä siitä tulee vieläkin parempaa.



Mureke:
70 g luumulimppua
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 porkkana
1 sipuli
15 paprikatäytteistä oliivia
½ nippua persiljaa
1 rkl voita
600 g jauhelihaa
2 kananmunaa
1 rkl sinappia
1 tl kuivattua meiramia
suolaa
mustapippuria
½ tl paprikajauhetta
ripaus muskottipähkinää
Lisäksi:
80 g palsternakkaa
170 g lanttua
200 g porkkanaa
2 ½ dl lihalientä
50 g maustamatonta jogurttia

Murenna leipä. Halkaise paprikat. Poista siemenet ja silppua malto. Kuori porkkana ja raasta se karkeaksi. Kuori ja silppua sipuli. Pilko oliivit. Silppua persilja.

Sulata voi pannulla. Lisää sipuli, porkkana ja paprika. Kuullota muutama minuutti ja anna jäähtyä.

Sekoita suuressa kulhossa jauheliha, kuullotetut kasvikset, leipä, munat, sinappi, yrtit ja oliivit tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla, meiramilla, pippurilla, paprikajauheella ja muskotilla.

Muotoile jauhelihasta laakeaan uunivuokaan pitkulainen murekelimppu. Levitä juurekset murekkeen ympärille ja kaada lihaliemi juuresten päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Valele mureketta paistoliemellä pari kertaa kypsennyksen loppupuolella.

Ota mureke uunista. Soseuta juurekset liemeen. Sekoita joukkoon ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla ja keitä pari minuuttia. Viipaloi mureke ja tarjoile se kastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti