keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Parmesaanivihannekset

Ajattelin, että parmesaani ei näin vähäisessä määrin maistu ollenkaan. Ja taas kerran olin väärässä. Nämä olivat ihanasti parmesaanista suolaantuneita ja muutenkin maukkaita vihanneksia. No, tykkään parsa- ja ruusukaaleista muutenkin. Hetken aikaa pidempään niitä olis kyllä voinut pitää uunissa. Olisi saanut olla vähän enemmän ruskistunutta pintaa.



Ainekset:
1 kokonainen parsakaali
400 g ruusukaalia
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
10 g parmesaaniraastetta
1 rkl pinjansiemeniä
mustapippuria

Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla.

Leikkaa parsakaalin nuput varresta irti ja halkaise ne. Kuutioi varsi. Poista ruusukaaleista huonot lehdet ja halkaise ruusukaalit.

Sekoita parsakaalien ja ruusukaalien joukkoon tilkka oliiviöljyä ja suolaa. Laita kaalit pellille leikkuupinta ylöspäin. Paahda 225-asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia tai siihen asti, että ne saavat väriä pintaan.

Kaada vihannekset kulhoon. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja pinjansiemenet ja mausta mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti