maanantai 23. syyskuuta 2019

Pekoni-maksapihvit, paistettua omenaa ja sipulia

Niin kuin normaalistikin, minun paistamanani pihvejä ei ihan voi kutsua pihveiksi, vaan lähinnä kasoiksi. Minä ihastuin näihin kumminkin heti ensimaistamalta. Hiukkasen olin huolissani mitä sanoo herra melkein-8-v (joka ei tykkää maksalaatikosta). Hiukan yllätyin, mutta olin tosi tyytyväinen, kun poika pisteli yhden pihvin poskeensa ja pyysi lisää. Ja omena-sipulipaistos sopi pihvien kanssa loistavasti, ei tarvinnut edes puolukkahilloa ottaa esille.



Pihvit:
2 perunaa
75 g englanninpekonia
½ dl ruohosipulia
1 kananmuna
300 g jauhettua maksaa
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
1 tl meiramia
½ tl valkopippuria
1 rkl voita
Omena-sipulipaistos:
2 sipulia
2 omenaa
1 rkl siirappia
suolaa
1 rkl voita

Kuori perunat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Silppua ruohosipuli. Kuori sipulit ja omenat. Poista omenoista siemenkodat. Viipaloi sipulit ja omenat.

Hienonna pekoni ja lisää se, perunaraaste, ruohosipuli ja kananmuna jauhetun maksan joukkoon. Mausta siirapilla ja mausteilla. Paista pihvit voissa ohukaispannulla molemmilta puolita rapeiksi ja kypsiksi. Pidä lämpiminä.

Paista omena- ja sipuliviipaleet voissa paistinpannulla. Mausta suolalla ja siirapilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti