tiistai 3. syyskuuta 2019

Turkkilaiset kananmunat

Tänään tehtiin taas ”ihana” 350 km automatka, ja sitä ennen nautiskeltiin aamupalaksi turkkilaisia kananmunia. Olen oppinut noita uppomuniakin keittelemään ainakin jollain lailla, ja nykyään niistä tulee melko lailla uppomunan näköisiä (eikä enää epämääräisiä rihmakasoja). Tämä oli hyvä yhdistelmä, joskin maustevoisula ei harmikseni maistunut juuri ollenkaan.



Ainekset:
400 g maustamatonta jogurttia
2 kevätsipulia
1 ruukku tuoretta korianteria
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
Uppomunat:
2 l vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
4 kananmunaa
Maustevoisula:
2 valkosipulinkynttä
50 g voita
½ tl savupaprikajauhetta
Tarjoiluun:
chilimausteseosta
tuoretta vaaleaa leipää

Silppua kevätsipuli ja korianteri. Sekoita ne jogurtin joukkoon. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Kuumenna vesi poreilevaksi. Lisää joukkoon etikka. Tee veteen pyörre lusikalla ja riko kananmuna pyörteeseen. Kypsennä hiljalleen kiehuvassa vedessä pari minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla.

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon valkosipuli ja savupaprikajauhe.

Kasaa annokset (4 kpl) niin, että lautasten pohjalle tulee jogurttiseosta, sen päälle uppomuna ja voisulaa. Rouhi pinnalle chilimausteseosta. Tarjoile vaalean leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti