lauantai 21. syyskuuta 2019

Ystävänpäiväkakku

Olin poiminut tämän reseptin jostain matkaani tällä nimellä, joten menköön sillä vaikka ystävänpäivä ei ole lähelläkään. Alkuperäiseen reseptiin kuului koristeeksi karkkeja, marenkia ja muistaakseni strösseliäkin. Minä jo ennalta arvasin, että tämä on muutenkin niin överimakeaa että vadelmat ajavat koristeiden virkaa oikein loistavasti. Ihan oikeassa olin, kakku oli todellakin makeaa. Ja niin hyvää, että meinasi viedä kielen mennessään. Kaiken kukkuraksi onnistuin jopa tekemään siitä kauniin, vaikkei se tuosta onnettomasta kuvastani oikein tulekaan ilmi. Ainut mikä vähän harmitti oli se, että täytettä yksinään maistellessani se oli ihan taivaallisen hyvää, mutta kakun keskellä sen maku katosi kaikkien muiden makujen joukkoon eikä enää saanut ansaitsemaansa huomiota.



Pohja:
50 g voita
75 g maustamatonta jogurttia
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
¾ tl ruokasoodaa
Täyte:
1 ½ tl liivatejauhetta
1 ½ rkl vettä
250 g mascarponea
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
250 g vadelmia
Kuorrutus:
200 g voita
3 dl tomusokeria
2 rkl maitoa
1 tl vaniljaa myllystä
punaista elintarvikeväriä
Koristeluun:
100 g valkosuklaata
50 g voita
250 g vadelmia

Sulata pohjan voi ranskankerman kanssa ja jätä odottamaan. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita yhteen kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Kääntele lopuksi varovasti taikinaan voiseos.

Kaada taikina irtopohjavuokaan (25 cm) ja paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hyvin ja halkaise se sitten kahteen osaan.

Laita liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Mittaa kulhoon mascarpone, kerma ja sokerit. Vaahdota pehmeäksi vaahdoksi. Lämmitä liivateseos mikrossa juoksevaksi ja kaada se ohuena nauhana mascarponevaahtoon. Sekoita hyvin ja kääntele lopuksi joukkoon vadelmat.

Pese irtopohjavuoan reunus ja viritä se takaisin pohjalevyn ympärille. Kaada täyte pohjalle ja nosta kansi päälle. Anna kakun hyytyä kylmässä vähintään 5 tuntia.

Vaahdota kuorrutuksen pehmeä voi. Lisää tomusokeri ja jatka vaahdottamista muutama minuutti. Lisää maito. Mausta kuorrutus vaniljalla ja värjää vaaleanpunaiseksi. Kuorruta kakku ja nosta kylmään vähintään 15 minuutiksi ennen koristelua.

Sulata koristelun voi ja valkosuklaa. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja kaada se sitten kakun päälle. Koristele vadelmilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti