tiistai 15. lokakuuta 2019

Hauki-korianteripyörykät

Nämä olivat tosi herkullisia pyöryköitä. Joskin täytyy myöntää, että jos näitä olisi tarjottu minulle sokkotestinä, en olisi osannut sanoa mikä on pääraaka-aine. Se olisi yhtä hyvin voinut olla niin broileria kuin haukeakin. Sikäli siis en ole ihan varma, kannattaako uhrata aikaa hauen jauhamiseen (vaikka se pikku juttu onkin), kun samanlaista tavaraa saisi aikaiseksi vaikka siitä valmiista broilerinjauhiksesta. Pyöryköiden kanssa sopivat mainiosti keitetyt, makeat punajuurikuutiot ja viikonlopulta jääneet karamelliperunat.



Ainekset:
400 g haukea
80 g karpalosämpylää
50 g majoneesia
pieni nippu tuoretta korianteria
1 rkl inkivääritahnaa
1 kananmuna
2 rkl kalakastiketta
3 kevätsipulia
suolaa
valkopippuria

Jauha kala hienoksi. Murenna leipä. Silppua korianteri ja viipaloi kevätsipulit.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään. Pyörittele taikinasta halkaisijaltaan n. 4 cm pyöryköitä. Anna pyöryköiden tekeytyä jääkaapissa peitettynä pari tuntia.

Paista pyöryköitä 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti