sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Juusto-tomaattipiiras

Tämä meni ihan heittämällä suolaisten piiraiden top-listalle. Tein piirakan aamulla valmiiksi, vietimme päivän agilitykisoissa ja nyt sitten päästiin viimein nautiskelemaan. Saattaa tietysti olla, että piiras maistui erityisen hyvältä juuri siksi, että päivä tuli vietettyä aika vahvasti ulkoillen ja liikkuen. Joka tapauksessa, tällaista voisi loistavasti tarjoilla vaikka vieraille kahvipöydässä.



Pohja:
50 g voita
50 g maustamatonta jogurttia
2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
Täyte:
1 tl oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
6 tomaattia
1 ruukku basilikaa
1 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1 tl mustapippuria
½ tl tabascoa
150 g Port Salut –juustoraastetta
2 rkl vehnäjauhoja

Nypi pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Peitä taikina leivinpaperilla ja täytä vuoka kuivilla herneillä. Paista 250-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Poista leivinpaperi ja herneet ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Ota vuoka uunista ja anna pohjan jäähtyä. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli ja valkosipuli pehmeiksi.

Vatkaa yhteen kerma, kananmunat, mustapippuri ja tabasco. Irrota basilikanlehdet varsistaan ja silppua lehdet. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi.

Sekoita yhteen sipuli, 50 g juustoraastetta ja jauhot. Levitä seos taikinalevylle ja peitä tomaattiviipaleilla. Ripottele pinnalle basilika ja loput juustoraasteet. Kaada päälle muna-kermaseos.

Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti