sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Kirsikka-mozzarellasalaatti

Tämä oli taas pieni pettymys. Ainakin näin talviversiona, pakastekirsikoineen päivineen. Ei maistunut juuri millekään. Olen kyllä ennenkin ajatellut, että mozzarella kypsentämättömänä on mautonta ja tekee kaikesta ympärilläänkin olevasta mautonta. Sen olisi voinut ehkä grillata kesäkurpitsaviipaleiden kanssa.



Ainekset:
1 kesäkurpitsa
250 g kirsikoita
250 g mozzarellaa
3 kevätsipulia
1 ruukku minttua
300 g jäävuorisalaattia
25 g mantelirouhetta
Sitruunakastike:
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Viipaloi kesäkurpitsa ja grillaa viipaleita 250-asteisen uunin grillivastusten alla n. 5 minuuttia. Käännä viipaleet ja jatka grillaamista vielä 5 minuuttia. Halkaise kirsikat ja poista kivet. Tai jos käytät pakastekirsikoita, niin kuin minä tein tähän aikaan vuodesta, sulata kirsikat. Kuutioi mozzarella. Viipaloi kevätsipulit. Nypi mintun lehdet varsista.

Sekoita salaatti kulhossa. Valuta päälle sitruunakastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti