tiistai 22. lokakuuta 2019

Kookoskasvikset

Paatuneena lihansyöjänä syyllistyn joka kerran ennen kasvisaterian syöntiä samaan ajatusvirheeseen: ”Mitä lihaa tämän kanssa pitäisi syödä, jotta siitä tulisi oikea ateria?” Sitten jos ja kun en kuitenkaan ateriaan lisää mitään lihaa, totean että sehän oli ihan täydellinen ateria sellaisenaankin. Näin kävi tämänkin kanssa. Kookoskasvikset mausteisten mustapapupihvien kanssa olivat erinomainen ja täyttävä sapuska.



Ainekset:
600 g munakoisoa
300 g ruusukaalia
4 salottisipulia
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
Kookosliemi:
2 valkosipulinkynttä
2 tl inkivääritahnaa
1 punainen chili
1 tl sitruunaruohotahnaa
3 dl kasvislientä
5 kaffirlimetinlehteä
4 dl kookosmaitoa
¼ dl limettimehua
2 rkl kalakastiketta
1 rkl vaaleaa Maizenaa

Halkaise ja viipaloi munakoisot. Siisti ja puolita ruusukaalit. Kuori ja lohko salottisipulit. Sekoita kasvisten joukkoon öljy ja suola. Levitä kasvikset leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Kuori ja silppua liemen valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja valkoinen osa ja silppua malto. Kuumenna kasvisliemi kattilassa. Lisää valkosipuli, inkivääritahna, chili, sitruunaruohotahna ja kaffirlimetinlehdet. Anna kiehua hiljalleen n. 5 minuuttia.

Lisää liemeen kookosmaito, limettimehu ja kalakastike. Kiehauta. Nosta kaffirlimetinlehdet mausteliemestä. Vatkaa suuruste joukkoon ja anna kiehua pari minuuttia. Lisää paahdetut kasvikset liemeen ja tarjoile esim. mausteisten mustapapupihvien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti