tiistai 29. lokakuuta 2019

Kuminaiset perunaleivät

Mietin leivät uuniin nostettuani, että olipahan kumma resepti kun siihen ei tullut minkäänlaista sokeria mukaan. Tämä ajatus varmaan vaikutti ennakkoluulona leipää maistaessani, sillä ensimmäinen ajatus oli että eihän tämä maistu miltään. Muutin kuitenkin mieleni hiukan enemmän maisteltuani. Tämähän oli todella maukasta leipää.



Ainekset:
1 ½ dl perunasosehiutaleita
2 ½ dl vettä
2 ½ dl maitoa
17 g kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 tl kuminaa
4 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl rypsiöljyä
Voiteluun:
½ kananmuna
Päälle:
1 tl kuminansiemeniä

Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita siihen perunasosehiutaleet. Nosta kattila levyltä ja hauduta hetki. Sekoita joukkoon kylmä maito. Liuota sekaan hiiva, kun seos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi. Lisää mausteet, vähitellen jauhot ja alustamisen loppupuolella myös öljy. Alusta sileäksi ja kulhon reunoista irtoavaksi. Anna kohota peitettynä alla kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina silikonisiin (tai voideltuihin) leipävuokiin. Anna taas kohota peitettynä. Pistele leivät haarukalla ja voitele kananmunalla. Ripottele päälle kuminaa ja paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti