lauantai 5. lokakuuta 2019

Laskiaispullat

Eilen syötiin viimeiset palat ystävänpäiväkakkua, joten laskiaispullat ovat luonnollinen jatkumo syksyisten leivonnaisten saralla. Tämä pullataikina ei ollut lähelläkään parasta valmistamaani. Pullista tuli turhan tiiviitä kikkanoita. Mutta en valita, kermavaahdolla ja marsipaanilla täytettynä (ja uuniomenahillon kera nautittuna) nämä olivat ihan ensiluokkaista jälkkäriherkkua. En ole muuten ikinä tykännyt marsipaanilla täytetyistä laskiaispullista, mutta marsipaanissa ja marsipaanissa on eroa. Todella paljon.



Taikina:
1 kananmuna
½ dl sokeria
½ tl suolaa
8 ½ g kuivahiivaa
75 g voita
1 dl maitoa
3 ½ dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
½ kananmuna
Täyte:
75 g marsipaania
2 rkl maitoa
1 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
1 rkl tomusokeria

Sekoita kananmuna, sokeri ja suola. Sulata voi maitoon ja liuota hiiva haaleaan voi-maitoseokseen. Sekoita hiivaseoksen joukkoon munaseos. Alusta sekaan jauhot vähän kerrallaan, kunnes taikina on kimmoisaa ja kiiltävää, mutta melko löysää. Anna kohota peitettynä puolisen tuntia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 10 palaan ja muotoile palat tasaisiksi, pyöreiksi pulliksi. Nosta pullat leivinpaperoidulle uunipellille ja anna kohota n. 15 minuuttia.

Voitele pullat kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Anna pullien jäähtyä. Leikkaa jokaisesta pullasta pieni kansi. Koverra pullaan lusikalla kolo. Sekoita mantelimassaan maito ja pullista koverrettu osuus. Jaa täyte pulliin. Lusikoi täytteen päälle kermavaahtoa ja nosta päällimmäiseksi pullakansi. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti