sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Maitosuklaalla kuorrutettu mutakakku

Synttärit on nyt kaikkineen taputeltu. Tänään oli vielä aikuisten juhlat, joihin päivänsankari itte oli toivonut kinkku-ananaspizzaa ja mutakakkua. Saamansa piti. Mutakakkua sain tuunata sen verran normaalista, että tein sen maitosuklaakuorrutuksella varustettuna. Vähän pelkäsin kakun uunista otettuani että se ei ole enää mutakakku vaan ihan tavallinen suklaakakku. Onneksi ei ollut, vaan siitä tuli juuri sopivan mutaista. Ja tuo kuorrutus oli ihana!



Mutakakku:
175 g taloussuklaata
200 g voita
1 ¾ dl vettä
2 ½ tl pikakahvijauhetta
2 kananmunaa
1 ¾ dl sokeria
2 ¼ dl vehnäjauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
125 g maitosuklaata
¾ dl kuohukermaa
1 ½ tl kaakaojauhetta
1 rkl voita
2 ½ dl tomusokeria

Pilko suklaa. Mittaa kattilaan voi, vesi ja pikakahvijauhe. Lisää suklaa. Kuumenna sekoitellen, kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet. Nosta kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita jäähtyneeseen seokseen kananmunat ja sokeri.

Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi ne seokseen. Hämmennä vain juuri ja juuri sen verran, että ainekset sekoittuvat.

Kaada taikina silikoniseen kakkuvuokaan (n. 20 cm). Paista 200-asteisen uunin alaosassa n. 18 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan viileässä vähintään 8 tuntia.

Pilko kuorrutuksen suklaa. Kuumenna sekoitellen kermaa, kaakaojauhetta ja suklaata kattilassa, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja tomusokeri (kannattaa siivilöidä tomusokeri, jotta se ei jää kokkareiksi) ja sekoita tasaiseksi. Anna hetki jäähtyä. Kaada kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli, jotta kuorrutus jähmettyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti