lauantai 19. lokakuuta 2019

Mausteiset mustapapupihvit

Näitten pihvien kanssa meinasi käydä hassusti. Rupesin pyörittelemään taikinaa pihveiksi, ja totesin ettei siitä tule yhtään mitään. Taikina oli niin valuvaa mössöä, että siitä ei pihvejä saanut tehtyä parhaalla tahdollaankaan. Koska mulla ei ollut mitään erityistä intressiä saada pihveistä vegaanisia, päätin lisätä taikinaan yhden kananmunan. Ja se toimi juuri niin kuin pitikin ja teki pihveistä pihvejä. Ja oikein hyvänmakuisia näistä tulikin.



Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 iso vihreä paprika
1 punainen chili
2 tl jauhettua korianteria
2 tl jauhettua juustokuminaa
1 ½ tl kurkumaa
380/230 g mustapapuja (tölkistä)
1 ruukku tuoretta korianteria
½ tl sitruunankuoriraastetta
50 g maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
suolaa
pippuria
50 g vehnäjauhoja
2 rkl seesamiöljyä

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika. Poista chilistä siemenet ja silppua malto.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit, paprika ja chili. Paista n. 5 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää sitten korianteri, juustokumina ja kurkuma ja kuullota vielä 30 sekuntia.

Huuhtele ja valuta pavut. Silppua korianteri. Jauha pavut ja korianteri sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Yhdistä pavut, sipuliseos, sitruunankuoriraaste ja jogurtti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Muotoile seoksesta 8 n. sentin paksuista pihviä ja pyörittele pihvit vehnäjauhoissa. Kuumenna seesamiöljy paistinpannussa kovalla lämmöllä. Paista pihvit kiinteiksi ja kauniin värisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti