sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Paella Valenciana

Olinkin jo näköjään keväällä 2017 tehnyt valencialaista paellaa, joka samanlaisesta nimestä huolimatta oli melko eri aineksista koottu kuin tämänkertainen versio. Oikein hyvää oli tämäkin. Juuri sopivaa pyttärimäistä mättöä sunnuntaipäivään.



Ainekset:
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
150 g englanninpekonia
400 g maustamatonta broileria
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
3 tomaattia
suolaa
mustapippuria
1 laakerinlehti
1 tl paprikajauhetta
½ g sahramia
3 dl riisiä
½ l kanalientä
200 g kuorittuja sinisimpukoita
180 g katkarapuja

Sulata sinisimpukat ja katkaravut.

Halkaise paprikat ja poista siemenet. Paahda puolikkaita 250-asteisessa uunissa, kunnes pinta mustuu ja kupruilee (n. 15 minuuttia). Kuori paprikat halutessasi.

Kuori ja kuutioi tomaatit. Kuutioi paprikat. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Paloittele broileri ja pekoni. Siirrä pekonipalat kylmälle paistinpannulle ja paista, kunnes pekoneista alkaa irrota rasvaa. Lisää pannulle broilerikuutiot ja ruskista ne kauttaaltaan. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää tomaatti, paprika, laakerinlehti, paprikajauhe ja sahrami. Sekoita hyvin. Lisää riisi ja kanaliemi. Hauduta miedolla lämmöllä n. 25 minuuttia.

Lisää simpukat ja katkaravut pannuun ja kuumenna vielä 5 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti