perjantai 4. lokakuuta 2019

Zab eli somalialainen lihapata

Oikeastaanhan tämä oli keittoa, tai sellaisena sitä ainakin söimme. Ja vieläpä erittäin maukasta keittoa. Reseptin mukaan lihaksi olisi kuulunut lammasta, mutta kun juuri muutama päivä sitten laitoin lammaspataa ja sitä on pakkasessa vieläkin hiukan (ja kaiken lisäksi naudan ulkofilee oli puolet halvempaa), niin päätin tällä kertaa tehdä padan naudasta. Lihakin oli mureaa, ainakin 2,5 tunnin haudutuksen jälkeen, ja sopi oikein loistavasti tähän pataan.



Ainekset:
750 g naudan ulkofilettä
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl jauhettua korianteria
500 g tomaattimurskaa
5 dl vettä
1 ½ tl suolaa
1 tl mustapippuria
½ tl chilipippuria
1 tl kuminansiemeniä
1 tl currya
700 g kiinteitä perunoita
300 g porkkanaa

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen ruuanvalmistusta. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi.

Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää korianteri kuullotuksen aikana.

Kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhdo tölkki vedellä ja lisää vesi pataan. Mittaa joukkoon mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kuutioitu liha. Hauduta kannen alla hyvin miedolla lämmöllä noin 1 ½ tuntia.

Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kumoa ne pataan ja lisää tarvittaessa vettä. Hauduta vielä tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti