tiistai 5. marraskuuta 2019

Burgundinpata

Eilen kävin pikkukaupassa, eikä siellä ollut tarjolla muuta pekonia kuin broileripekonia. Vähän epäilin, onko se riittivän rasvaista. Mutta oli se, ihan hyvin se ruskistui ja ruskisti myöskin lihat. Sieninä käytin tässä rouskuja kun niitä sattui pakastimesta käteen nousemaan, vaikka oikeaoppisesti burgundinpataan kai kuuluisi herkkusieniä. Pata oli aivan erinomaista ja oikeastaan loppujen lopuksi tykkäsin siitä, että broileripekonipalat olivat enemmänkin kinkkusiivumaisia kuin perinteistä pekonia. Sieniä olisi saanut olla enemmänkin, nyt en huomannut niitä kaiken muun joukosta laisinkaan. Tai sitten olisi voinut käyttää niitä herkkusieniä, ja jättää sienet vähän suuremmiksi paloiksi.



Ainekset:
800 g naudan sisäpaistia
120 g broileripekonia
5 sipulia
2 porkkanaa
200 g sieniä
3 dl lihalientä
1 dl punaviiniä
3 valkosipulinkynttä
50 g tomaattipyreetä
½ tl mustapippuria
1 ½ tl kuivattua timjamia
1 ½ tl suolaa

Kuutioi liha ja suikaloi pekoni. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi porkkanat. Pilko sienet tarvittaessa. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.

Ruskista pekoni padassa. Ruskista lihakuutiot pekonirasvassa. Lisää sipulit, porkkanat ja sienet. Lisää pataan myös lihaliemi, viini, valkosipuli, tomaattipyree ja mausteet.

Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla runsas tunti. Tarkista lihan kypsyys. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti