lauantai 16. marraskuuta 2019

Nyhtöankka ja lämmin viinirypälelisäke

Huh huh, tulipahan taas syötyä hyvin. Joskin täytyy sanoa, että todennäköisesti olisi ollut ihan yhdentekevää mitä lihaa tuonne kastikkeeseen olisi laittanut. Ankka oli hyvää, mutta ihan yhtä hyvää olisi varmasti ollut vaikkapa possu. Viinirypälekastike oli myös ihan mahtavaa. Ja koiratkin olivat iloisia, kun saivat syödä ankannahat ruokiensa joukossa.



Ainekset:
2 ankan rintafilettä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Liemi:
5 dl kuivaa omenasiideriä
1 ½ dl muscovadosokeria
½ dl soijakastiketta
2 luomuappelsiinia
1 rkl inkivääritahnaa
Lämmin viinirypälelisäke:
500 g tummia viinirypäleitä
2 salottisipulia
1 rkl voita
1 tl kuivattua rosmariinia
¾ dl tummaa balsamiviinietikkaa
2 rkl hunajaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Sulata pakastetut ankanrinnat hitaasti jääkaapissa, varaa aikaa 2 vrk. Pyyhi ankan rintafileet kuiviksi talouspaperilla. Ripottele lihapuolelle suolaa ja pippuria. Ruskista palat omassa rasvassaan (rasvapuoli pannuun päin) paistinpannulla kauniin värisiksi ja rapeiksi.

Siirrä ankanrinnat ja rasva uunivuokaan. Mittaa päälle omenasiideri, muscovadosokeri ja soija. Pese ja viipaloi appelsiinit. Lisää appelsiini ja inkivääritahna muiden ainesten sekaan. Paista 150-asteisessa uunissa n. 4 tuntia. Kaada paistoliemi talteen kattilaan. Anna rintapalojen hiukan jäähtyä, irrota niistä nahka ja nyhdä liha suikaleiksi kahdella haarukalla.

Kiehauta paistoliemi ja keitä sitä hiukan kasaan. Lisää ankanliha kastikkeeseen.

Puolita viinirypäleet. Kuori ja silppua salottisipulit. Kuullota sipulit voissa pehmeiksi. Lisää rosmariini, balsamiviinietikka, hunaja, suola ja mustapippuri. Hauduta viinirypäleitä liemessä viitisen minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti