torstai 21. marraskuuta 2019

Ruotsalainen voileipä

Todellinen kaikkea hyvää –pläjäys. Tässä oli niin monta komponenttia, että yllätyin välillä itsekin mitä kaikkea leivän päältä löytyi. En vaan todellakaan keksinyt, mikä tästä teki ruotsalaisen.



Ainekset:
8 viipaletta kuminaista perunaleipää
2 rkl Floraa
12 salaatinlehteä
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
24 katkarapua
4 viipaletta sitruunaa
40 g gouda-juustoa
12 oliivia
4 retiisiä
50 g maksapasteijaa
1 suolakurkku
½ tomaatti
4 suurta keittokinkun viipaletta
30 g punajuurisalaattia
4 viipaletta paahtopaistia
4 rkl pikkelssiä
8 viipaletta kurkkua
4 persiljanoksaa
4 hammastikkua

Voitele leivät ohuesti Floralla ja lado aina kaksi leipää vierekkäin yhdelle lautaselle. Aseta leipäsiivuille salaatinlehdet. Viipaloi kananmunat. Jaa maksapasteija neljään osaan. Viipaloi suolakurkku neljään osaan pituussuunnassa. Viipaloi tomaatinpuolikas ja pane kolme oliivia kuhunkin hammastikkuun.

Asettele ainekset kauniisti leiville: puolikas kananmuna joka leivälle, koristeltuna kuudella katkaravulla ja sitruunaviipaleella. Nosta leiville seuraavaksi jälkiruokajuusto oliivi-hammastikun kera. Leikkaa retiisit viipaleiksi ja asettele viipaleet leipien päälle.

Levitä seuraavaan kerrokseen maksapasteija suolakurkulla ja tomaatilla koristeltuna. Rullaa punajuurisalaatti kinkkusiivujen sisään ja nosta kinkut leiville. Nosta päällimmäiseksi pikkelssillä koristeltu paahtopaisti. Viimeistele kurkulla ja persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti