perjantai 8. marraskuuta 2019

Täytetyt paahtopaprikat

Jos pari pientä miinusta olisi pakko sanoa, niin tässä ne tulevat: tomaatteja olisi hyvin mahtunut kokonainen rasiallinen (250 g) ja paprikoiden paahtamisen olisi voinut aloittaa ylösalaisin, niin pohjakin olisi paahtunut hiukan paremmin. Muuten tämä oli kyllä niin täydellinen yhdistelmä, ettei paljon paremmasta väliä.



Ainekset:
4 paprikaa
2 valkosipulinkynttä
150 g kirsikkatomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
125 g mozzarellaa
1 nippu basilikaa
suolaa
mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
50 g pestokastiketta

Leikkaa paprikoista kannat kansiksi. Poista siemenet ja leikkaa tarvittaessa kärjet tasaisiksi. Nosta paprikat sopivan kokoiseen uunivuokaan tiiviisti pystyyn kärki alaspäin ja paahda 250-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa valkosipuli ja 1 rkl oliiviöljyä. Pyörittele tomaatit mausteöljyssä. Siirrä tomaatit ja paprikoiden kannet uunivuokaan. Laita vuoka uuniin, kun paprikoiden paistoaikaa on jäljellä 10 minuuttia.

Silppua basilika. Ota paprikat ja tomaatit uunista. Kuutioi mozzarella. Sekoita kulhossa mozzarellakuutiot, tomaatit ja basilika. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa täyte paprikoihin ja nosta päälle kannet. Jatka paistamista vielä viitisen minuuttia, kunnes juusto on hiukan pehmennyt.

Sekoita pienessä kulhossa 1 rkl oliiviöljyä, sitruunamehu ja pestokastike. Ota paprikat uunista, lusikoi päälle pestokastike ja tarjoile lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti