sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Tomaattijäätelö

Viime viikonloppuna kirjamessujen kanssa olleilla ruokamessuilla törmäsin Nams-tomaattikojulla tomaattijäätelön reseptiin. Se kuulosti niin omituiselta, että oli ihan pakko kokeilla toimiiko se. Ja toimihan se. Ei tämä nyt parasta syömääni jäätelöä ollut, mutta ei missään tapauksessa huonointakaan. Ainakin se oli erikoista verrattuna perusvaniljaan. Kahvin kanssa oikein hyvä sunnuntailounas.



Ainekset:
4 kananmunan keltuaista
1 ½ dl sokeria
3 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
4 kypsää, makeaa tomaattia
2 tl marjamehua

Soseuta tomaatit kokonaisina. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa astiassa.

Yhdistä kermavaahto varovasti keltuaisvaahtoon. Lisää tomaattisose. Mausta vaniljasokerilla ja mehulla. Siirrä seos jäätelökoneen kulhoon ja aja jäätelöksi. Tarjoile heti tai siirrä pakastuksen kestävään astiaan ja nosta pakastimeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti