lauantai 30. marraskuuta 2019

Uuniviikunat 2

Mä en oikein ymmärrä sitä viikunahehkutusta jota usein saa lukea. Viikunat ovat olevinaan niin kovin mehukkaita, maukkaita ja ihania. Joko tänne Suomeen saakka päätyvät viikunat ovat jo menettäneet osan maustaan tai sitten ne vaan kerta kaikkiaan eivät ole niin ylivertaisia kuin moni antaa ymmärtää. Ihan hyviähän nämä olivat, mutta täytyy sanoa että henkilökohtaisesti olisin tykännyt enemmän jos liemessä olisi lillunut viikunoiden sijaan vaikka omenalohkoja tai persimoninpaloja. Mutta kyllähän tämä kävi hyvinkin jälkkäristä, etenkin vaniljajäätelön kanssa tarjoiltuna.



Ainekset:
1 appelsiini
1 sitruuna
12 viikunaa
3 rkl hunajaa
3 rkl brandyä
4 laakerinlehteä
75 g mantelirouhetta
Vuoan voiteluun:
5 g voita

Pese sitruuna ja appelsiini ja kuivaa ne hyvin. Raasta kummankin hedelmän kuoresta osa. Halkaise hedelmät ja purista mehu.

Pese viikunat ja pistele ne haarukalla. Voitele sopivan kokoinen uunivuoka. Lado viikunat vuokaan ja valuta päälle hunaja.

Sekoita keskenään mehut ja brandy. Kaada seos viikunoiden päälle. Ujuta laakerinlehdet viikunoiden väliin ja ripottele pinnalle sitrusten kuoriraasteet. Peitä vuoka foliolla.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Poista folio, ripottele päälle mantelirouhe ja valele viikunoita makealla paistoliemellä. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti