tiistai 3. joulukuuta 2019

Bataattipizzat avokado-pekonitäytteellä

Poika ei tykkää bataatista, joten korvasin osan bataateista perunalla. Itse kyllä vedin sitä bataattiosuutta oikein hyvällä ruokahalulla. En kyllä ehkä kutsuisi tätä pizzaksi, koska mielestäni tässä ei ollut mitään pizzamaista. Hyvää tämä kyllä oli.



Ainekset:
1600 g bataattia
suolaa
mustapippuria
100 g juustoviipaleita
Täyte:
150 g englanninpekonia
4 avokadoa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
4 rkl limettimehua
1 ruukku korianteria

Leikkaa bataatit noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Pistele bataatit haarukalla ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Levitä pekoniviipaleet toiselle pellille.

Kypsennä bataatteja 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Ripottele juustoraaste viipaleiden päälle ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Nosta pekoniviipaleet kylmälle pannulle ja paista ne rapeiksi. Anna jäähtyä ja pilko pekonit pieniksi paloiksi.

Kuori ja murskaa avokadot haarukalla (tai sauvasekoittimella). Mausta ripauksella suolaa ja pippuria ja limettimehulla. Silppua korianteri. Täytä bataattipizzat avokadoseoksella ja pekonimuruilla. Viimeistele korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti