tiistai 17. joulukuuta 2019

Gulassikeitto

En voi käsittää, miksi näitä taikinanokareita kutsutaan suomalaisittain klimpeiksi. Siis oikeesti, klimpeiksi! Mulle ainakin tulee sanasta klimppi mieleen jotain ihan muuta kuin pala taikinaa. Herra 8-v:lle sanoinkin että keitossa on lihan, perunan ja paprikan lisäksi tuorepastaa. Sillä sitähän tuo taikina käytännössä on. Ja hyvin meni läpi, keitto maistui erinomaisesti sekä keskenkasvuiselle että minulle. Pikkuisen lisää suolaa kaipasin vielä sopan sekaan, mutta jälleen kerran sitä oli helpompi laittaa lisää kuin ottaa valmiista keitosta pois. Joten hyvä näin.



Ainekset:
1 rkl voita
2 sipulia
1 rkl paprikajauhetta
½ tl juustokuminaa
800 g naudan palapaistia
1 peruna raastettuna
1 rkl tomaattipyreetä
1 ½ l lihalientä
500 g perunoita
1 vihreä paprika
Klimpit:
3 dl vehnäjauhoja
¾ dl vettä
¼ tl suolaa
1 kananmuna

Kuori ja silppua sipulit. Kuutioi liha. Paista sipulit voissa kullanruskeiksi. Lisää paprikajauhe, juustokumina, liha ja perunaraaste. Hauduta kannen alla 10 minuuttia sekoitellen.

Lisää tomaattipyree ja 5 dl lihalientä. Hauduta vielä n. tunti, kunnes liha on mureaa. Kuori ja kuutioi perunat. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa. Kuutioi malto.

Lisää keittoon perunan- ja paprikanpalat ja loput lihaliemet. Keitä, kunnes perunat ovat kypsyneet.

Sekoita klimppitaikinan ainekset keskenään. Kun keitto on lähes valmista, nypi klimppitaikinasta pieniä nokareita ja lisää nokareet keittoon. Hauduta vielä 10 minuuttia. Tarjoile keitto höyryävän kuumana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti