tiistai 31. joulukuuta 2019

Kalkkuna-kurpitsarisotto

En oo tainnut koskaan maistaa varsinaisesti huonoa riisiruokaa. Eikä huonoa ollut tämäkään. Mutta ei myöskään kovin maukasta. Jostain syystä tästä tuli kovin mautonta, ja vasta suolan lisäys toi annoksen makuja hiukan esiin.



Ainekset:
300 g kurpitsaa
6 banaanisalottisipulia
4 valkosipulinkynttä
200 g savusaunakalkkunaa
6 dl kanalientä
1 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
25 g voita
50 g parmesaaniraastetta
1 ruukku lehtipersiljaa
¼ tl mustapippuria

Halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja rihmasto. Pilko puolikkaat muutamaan osaan. Paahda 250-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes malto on pehmeää. Soseuta malto. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulit. Pilko kalkkuna. Kuumenna kanaliemi kattilassa.

Kuumenna oliiviöljy laakeassa paistokasarissa ja lisää öljyyn sipulisilput. Kääntele aineksia, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää kasariin riisi. Kuumenna aineksia koko ajan käännellen, kunnes riisi alkaa muuttua läpinäkyväksi. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan aina kun edellinen liemi on imeytynyt riisiin. Lisää välillä myös kurpitsasose ja paistamisen loppuvaiheessa myös kalkkuna.

Lisää voi, parmesaanijuusto sekä persilja ja kääntele. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti