perjantai 6. joulukuuta 2019

Punajuuri-kvinoasalaatti

Enpä muistanut ottaa tästä enää kuvaa kastikkeen kera. Mutta ei tuo kastike ollut yhtään sen kummemman näköinen kuin mikä tahansa jogurtti- tai kermaviilipohjainen kastike. Punajuurisalaatti sinänsä oli hyvää, mutta olisin kaivannut siihen ehkä vähän enemmän makeutta. Hunajan määrän siis voisi ainakin tuplata sekä marinadissa että kastikkeessa.



Ainekset:
1 kg punajuuria
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
2 tl Provençen yrtit -mausteseosta
3 dl kvinoaa
6 dl vettä
4 klementiiniä
100 g baby-pinaattia
Marinadi:
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl limettimehua
2 tl hunajaa
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 ruukku tuoretta basilikaa
Minttukastike:
200 g kermaviiliä
1 ruukku tuoretta minttua
1 tl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Kuori punajuuret. Raasta punajuurista kaksi hienoksi raasteeksi ja leikkaa loput lohkoiksi. Sekoita lohkoihin öljy, suola ja yrttimaustaseos. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Anna jäähtyä.

Huuhtele kvinoa runsaalla vedellä. Kiehauta vesi. Keitä kvinoaa ja punajuuriraastetta suolalla maustetussa vedessä n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Silppua basilika. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Sekoita marinadi ja puolet paahdetuista punajuurista kvinoan joukkoon. Anna tekeytyä vähintään tunti jääkaapissa.

Kuori ja lohko klementiinit. Puolita lohkot. Sekoita punajuuri-kvinoan joukkoon pinaatti ja klementiininpalat. Siirrä punajuuri-kvinoaseos tarjoiluastiaan ja koristele lopuilla paahdetuilla punajuurilla.

Sekoita minttukastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti